Benutze die Funktionalität "Join a team with a code" mit dem Code c1j16ua
Informatii Restantieri
Regula referitoare la minimul de prezente la seminar ramane valabila (indiferent daca va recunoasteti activitatea de laborator sau nu). Fara acele prezente nu puteti intra in examen!
Regula referitoare la minimul de prezente la laborator ramane valabila cu exceptia cazului in care va este recunoscuta activitatea de laborator.
Studentii restantieri isi pot recunoaste activitatea de laborator daca indeplinesc urmatoarele doua conditii:
nu au copiat in trecut la materia respectiva (la nici una din probele de examen)
atat media pe laboratoare, cat si nota la examenul practic sunt >= 5 (fara rotunjiri!)
Daca indepliniti aceste criterii si doriti sa va recunoasti activitatea trebuie sa imi comunicati acest lucru pana la sfarsitul primei saptamani de scoala. In cazul in care nu comunicati nimic voi presupune automat ca reluati activitatea de laborator si se aplica regulile obisnuite si cerinta minimala de prezente.
Pentru participare la seminar sau laborator trebuie sa va alegeti grupa/semigrupa si sa RESPECTATI ORARUL grupei alese.
Din cauza limitarii numarului de locuri in sala se pot accepta un numar maxim de studenti in plus la fiecare semigrupa/grupa. Cererile vor fi acceptate in ordinea in care imi scrieti.
In cazul in care grupa/semigrupa dorita nu mai are locuri trebuie sa alegeti alta.
In atentia celor care vor da examene in lichidari (SDA, BD, SGBD)
Datorita faptului ca predarea laboratoarelor este activitate din timpul semestrului, pentru studentii care nu au minim nota 5 pe aceasta activitate, in lichidari media laboratoarelor se va inlocui cu un examen practic, mai exact se va rezolva pe loc o tema practica. Aceasta tema practica poate contine cerinte din toate temele de laborator din timpul semestrului.
Tutorium und Sprechstunde/ Tutoriat si consultatii
Für Diskussionen über unterschiedliche Probleme (z.B. Fragen über Plattformen, Stundenplan, usw.) oder Fragen zu der Vorlesung, Seminar, Labor stehe ich Ihnen zur Verfügung an folgenden Tagen: /
Pentru discutii despre diverse probleme (ex. intrebari despre platforme, orar, etc.) sau intrebari legate de continutul cursurilor, seminariilor si a laboratoarelor va stau la dispozitie in zilele urmatoare:
TBA
Bitte schreibe eine Email oder auf Ms Teams (am besten ein Tag vorher) um eure Teilnahme zu bestätigen./ Va rog sa imi scrieti mail cu o zi inainte pentru a confirma participarea voastra. Die Sprechstunde findet nicht statt, wenn kein Student seine Teilnahme angekündigt hat./Intalnirea nu se tine daca nu si-a anuntat participarea nici un student.
Pentru realizarea lucrării de licență trebuie să respectați cele 8 etape descrise mai jos. Nerespectarea termenelor limita asociate etapelor va duce la diminuarea notei (dată de coordonator) de la materia din anul 3, semestrul II - Elaborarea lucrării de licență.
Etapa 1 - Deadline 15 septembrie
Alegerea temei - se face prin trimiterea pe e-mail a unei descrieri detaliate a temei și a aplicației pe care doriți să o implementați (împreună cu tehnologiile pe care doriți să le folosiți dacă știți deja ce vreți să folosiți).
Etapa 1 poate fi comasată cu Etapa 2 dacă descrierea temei se trimite direct în limba aleasă (cu specificarea în e-mail că se dorește redactarea lucrării în limba respectivă).
Etapa 2 - Deadline 15 octombrie
Alegerea limbii în care va fi redactată lucrarea - în cazul secției de informatică în lb. germană, ar fi de preferat ca lucrarea să se redacteze în limba germană. Totuși, alternativ, este permisă și limba engleză.
Cerința pentru alegerea limbii este să se redacteze și să se trimită pe mail (diana.cristea[at]ubbcluj.ro) un text de 1-2 pagini în limba aleasă.
Acest text poate avea ca tematică chiar tema aleasă (motivația sau o mica descriere a proiectului), dar poate fi și un text generic. Motivul este de a evalua nivelul la care vă aflați, pentru a evita situații neplăcute, în care, în ultimul moment, trebuie să căutați un traducător pentru a vă traduce teza în limba dorită.
De aceea, este foarte important ca acest scurt text să fie scris DOAR DE VOI și FĂRĂ AJUTOR din partea altcuiva (care sigur nu vă va putea ajuta la scrierea întregii teze).
ATENȚIE: După alegerea limbii de redactare a lucrării, lucrarea se va scrie DOAR în acea limbă. Nu voi citi un capitol în limba română, ca mai apoi sa il traduceți și să îl citesc din nou.
Etapa 3 - Deadline 15 noiembrie
Scopul și motivația lucrării în formatul unei lucrări științifice, referințe (minim 3 in acestă etapă), cuprins.
Atenție! Cuprinsul și referințele trebuie să fie generate automat, nu hardcodate.
Finalizarea aplicației, sinteza domeniului (preliminarii, state of the art)
Etapa 6 - Deadline 29 mai
Lucrare finală - trimisă pe e-mail pentru corecturi
Etapa 7 - Deadline 9 iunie (se poate modifica în funcție de deadline-ul anunțat pe site în fiecare an pentru încărcarea lucrarii)
Corectarea greșelilor subliniate de coordonator și verificarea formei finale a lucrării în format pdf). Ca și coordonator voi da acordul pentru susținere doar dacă s-au facut corecturile cerute în etapa anterioară.
Etapa 8 - Deadline 19 iunie
Pregătirea prezentării - în vederea primirii unui feedback pentru prezentarea licenței va trebui să îmi trimiteți slide-urile prezentării cu aproximativ 2 saptămâni înainte de data susținerii.
Sebastian Rudolph, Christian Sacarea, Diana Troanca Conceptual Navigation for Polyadic Formal Concept Analysis
Proceedings of the 4th International Workshop on Artificial Intelligence for Knowledge Management AI4KM at IJCAI 2016, pp. 35-41
Sebastian Rudolph, Christian Sacarea, Diana Troanca Reduction in TriadicData Sets,
International Workshop "What can FCA do for Artificial Intelligence?" FCA4AI International Joint Conference on Artificial Intelligence IJCAI 2015 July 25, 2015 Buenos Aires, Argentina pp.55-62
Sebastian Rudolph, Christian Sacarea, Diana Troanca Towards a Navigation Paradigm for Triadic Concepts,
LNCS 9113, Proceedings of the 14th International Conference on Formal Concept Analysis, ICFCA 2015, Springer, pp. 252-267
Sanda Dragos, Diana Halita, Christian Sacarea, Diana Troanca Applying Triadic FCA in Studying Web Usage Behaviors
Knowledge Science, Engineering and Management, 7th International Conference, Volume 8793, 2014, pg 73-80, Sibiu, Romania. Proceedings
Diana Troanca, Florian Mircea Boian Xrdl: A Valid Description Language for XML-RPC,
Knowledge Engineering Principles and Techniques, Proceedings of the International Conference on Knowledge Engineering, Principles and Techniques, KEPT 2013, Cluj-Napoca, Romania Studia Univ. Babes-Bolyai 3/2013, pg 90-104