ARHITECTURA SISTEMELOR DE CALCUL

Matematica Informatica, linia româna, anul 2


Titular:

Prof. dr. Anca ANDREICA <anca at cs.ubbcluj.ro>


Bibliografie:

1. Anca Gog et al., Programarea în limbaj de asamblare 80x86. Exemple si aplicatii., ed. Risoprint, Cluj-Napoca, 2005

2. Alexandru Vancea et al., Arhitectura calculatoarelor. Limbajul de asamblare 80x86., ed. Risoprint, Cluj-Napoca, 2005


Activitatea de laborator si seminar:

Se admite maxim 1 absenta (neparticipare) la laborator si maxim 2 absente (neparticipari) la seminar. Studentii cu mai multe absente nu vor fi primiti la examenul practic, la examenul din sesiunea normala si la examenul din sesiunea de restante. Sunt exceptati de la aceasta cerinta cei scutiti medical care pot dovedi cu acte fiecare absenta în parte. Nu se admit scutiri pe baza unor activitati extrascolare (student angajat etc.). Nu este posibila prezentarea la laborator/seminar cu o alta subgrupa.

In conditii de activitati didactice online, prezenta (participarea) la seminar va fi notata in urma raspunsului studentilor la un quiz iar la laborator in urma interactiunii directe dintre student si profesor (ex: predare laborator, adresare intrebari, raspuns la intrebari etc.)

Fiecare tema de laborator trebuie predata la termenul limita stabilit in momentul in care studentul primeste tema. Pentru fiecare lucrare se stabileste un termen de gratie de 4 saptamani, dupa cel limita. Predarea în termenul de gratie are drept consecinta diminuarea cu cate 2 puncte pentru fiecare laborator de intarziere. Dupa termenul de gratie, lucrarea nu se mai preda, iar nota acordata pentru ea va fi 1. De asemenea, intr-o laborator un student nu poate preda mai mult de 2 laboratoare decat daca timpul permite acest lucru.

Nota acordata unei lucrari de laborator predate este stabilita de catre profesorul coordonator al subgrupei în urma prezentarii ei de catre student. Criteriile care stau la baza acordarii notei sunt:

o Demonstrarea functionarii lucrarii.

o Calitatea, eficienta si claritatea textelor sursa aferente.

o Eleganta solutiei alese de catre student.

o Abilitatea de a transforma relativ usor implementarea si a o adapta la solutionarea altor probleme înrudite, eventual prin adaugarea / modificarea unor cerinte initiale.

Nota finala a activitatii de laborator se calculeaza ca si medie aritmetica a notelor acordate lucrarilor de laborator (reamintim, o lucrare nepredata se noteaza cu 1). Studentii care nu au nota de trecere la laborator nu vor fi primiti la examenul practic, la examenul din sesiunea normala si la examenul din sesiunea de restante.


Examenul practic:

Examenul practic se va sustine în ultimul laborator. Studentul va avea dreptul sa se prezinte la examenul practic doar daca nota de laborator este cel putin 5 si daca studentul are suficiente prezente la laborator.


Examenul final din sesiune:

Examenul final se va sustine in sesiune. Studentul va avea dreptul sa se prezinte la examenul final din sesiune doar daca nota de la examenul practic este cel putin 5 si daca are suficiente prezente la seminar. Pentru promovare, este necesar ca nota la examenul final sa fie cel putin 5.

Modalitatea de calcul a notei finale:
Examen scris 50%
Teme laborator 20%
Activitate seminar 10%
Examen practic 20%


Studentii restantieri din alte promotii decât cea curenta:

- activitatea de laborator cu o medie de cel putin 5 si/sau examenul practic promovat cu cel putin 5 in unul dintre ultimii 2 ani universitari, se recunoaste la cererea studentului

- prezenta la activitatile de laborator si seminar nu este obligatorie, dar este recomandata

- toate celelalte cerinte de promovare prezentate mai sus sunt valabile si pentru studentii restantieri.