Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității Babeș-Bolyai partener în cadrul proiectului TDIH cofinanțat de către Comisia Europeană prin Programul Europa Digitală
Joi, 24 noiembrie 2022 Facultatea de Matematică si Informatică din cadrul Universității Babeș-Bolyai a participat, în calitate de partener, în cadrul proiectului TDIH (https://transilvaniadih.ro/) la evenimentul Exploratorium de Digitalizare – Hackathon de Validare Inovativă. Evenimentul a avut loc la Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative (CREIC) între orele 9.00-16.00.
Proiectul TDIH, cofinanțat de către Comisia Europeană prin Programul Europa Digitală, se desfășoară pe 3 ani, cu posibilitate de prelungire pentru alți patru ani. Proiectul se adresează beneficiarilor IMM-uri care doresc să își transforme compania din punct de vedere digital. Coordonatorul proiectului este Transilvania IT Cluster, iar pe lângă UBB, în calitate de parteneri sunt și: Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca, National Institute for R&D of Isotopic and Molecular Technologies și compania Hygia Consult.
În cadrul proiectului TDIH, scopul Facultății de Matematică și Informatică din cadrul UBB este de a oferi servicii de formare și dezvoltare de competențe pentru reprezentanții IMM-urilor în principalele domenii IT: Inteligență Artificială, BigData, Cloud Computing, Cyber Security, Web Intelligence & SEO.
Specialiști din cadrul facultății în aceste domenii de inovare și digitalizare vor avea întâlniri cu reprezentanții IMM-urilor din proiectul TDIH pentru identificarea celor mai bune soluții digitale adaptate specificului fiecărei companii.
Va fi realizată o competiție pentru selecție celor 87 de beneficiari, la fiecare șase luni. Pentru început, în cadrul evenimentului de Exploratorium de Digitalizare, Facultatea de Matematică și Informatică a desfășurat prezentări introductive cu serviciile oferite, discuții de networking la standul UBB și sesiuni de speed-dating cu potențiali beneficiari. Printre subiectele adresate IMM-urilor menționăm:
- cum poate Inteligența Artificială să transforme activitățile din afacerea ta?
- cum se pot folosi tehnicile de BigData pentru consolidarea avantajelor competitive ale afacerii tale pe piață?
- cum poate un asistent virtual (chatbot) să sprijine comunicarea cu clienții tăi?
- cum se pot personaliza produsele sau oferta de servicii în funcție de preferințele clienților afacerii tale în același timp cu îmbunătățirea câștigurilor financiare?
- ce procese interne ale afacerii tale poți digitaliza și optimiza?
- cum se pot folosi tehnicile de Inteligență Artificială și HPC pentru a obține un surplus de calitate în procesele de producție sau pentru a reduce cât de mult posibil, prin automatizare, sursele de greșeli/erori umane?
- cum poți să-ți reduci costurile cu tehnica de calcul sau cu resursa umană ce o administrează și cum previi deprecierea morală a infrastructurii de calcul?
Sperăm la colaborări cât mai interesante și mai fructuoase cu mediul industrial!
Mai multe detalii: https://transilvaniadih.ro/
Contact Facultatea de Matematică si Informatică pentru proiect TDIH: tdih.cs@ubbcluj.ro