Bosch sprijină un program de master al Facultății de Matematică și Informatică
Universitatea Babeş-Bolyai și compania Robert Bosch au semnat vineri, 6 martie 2020, un acord de parteneriat pentru susținerea programului de masterat de „Calcul de înaltă performanţă şi analiza volumelor mari de date/High Performance Computing and Big Data Analytics” al Facultății de Matematică și Informatică.
Inițiativa concretizează programul facultății noastre de educație de calitate cu scopul de a furniza specialiști bine pregătiți, orientaţi spre cercetare, pentru industria IT & C, precum și strategia Bosch de partener educațional implicat continuu în comunitatea academică.
Cu aceasta ocazie, Denis Raabe, Directorul Centrului de Inginerie Bosch din Cluj, a afirmat: „Noul Acord de Parteneriat pe care îl semnăm pentru sprijinul programului de masterat „Calcul de înaltă performanţă şi analiza volumelor mari de date” predat la Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității Babeș-Bolyai reprezintă un gest de întărire a colaborării de succes deja existente între Centrul de Inginerie Bosch din Cluj și Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Facem un pas înainte și extindem parteneriatul nostru în beneficiul comunității locale și al companiei. Viitorul companiei noastre are la bază actualii și viitorii angajați bine pregătiți pentru era digitalizării, a industriei, serviciilor conectate. Inteligența artificială, știința datelor, ingineria și gestionarea volumelor mari de date în domeniul mobilității și industriei conectate sunt deja proiecte strategice în derulare în cadrul companiei Bosch atât la nivel global cât și în Centrul de Inginerie Bosch din Cluj. Din acest motiv putem oferi atât know-how tehnic și științific studenților cât și cel mai bun cadru de învățământ practic în care ei să se familiarizeze cu proiectele de ultimă oră din domeniul transformării digitale a industriei”.
Din punctul de vedere al facultății noastre, parteneriatul va asigura un suport tehnic, organizaţional şi financiar pentru studenţii şi cadrele didactice implicate în program, atât pe componenta didactică, cât și pe cea științifică. Această colaborare, ce sperăm să fie un nou exemplu de reţetă de câştig “Win-Win”, demonstrează, încă o dată, că Facultatea de Matematică şi Informatică a fost și rămâne pe deplin angajată ȋn susţinerea celei mai de succes industrii a Clujului, industria de IT & C.
Decanatul FMI