Burse semestrul I – anul universitar 2024/2025

Cererile și dosarele pentru toate categoriile de bursă vor fi depuse EXCLUSIV prin mijloace electronice folosind platforma de burse prin accesarea paginii de internet https://burse.inscrieri.ubbcluj.ro/.

La depunerea documentelor prin mijloace electronice, acestea vor fi însoțite de o declarație pe proprie răspundere a studentului referitoare la conformitatea documentelorDocumentele încărcate electronic nu mai necesită depunerea acestora în format fizic.

Calendarul de desfășurare a burselor pentru semestrul I al anului universitar 2024-2025

Conform Hotărârii Consiliului Facultății de la ședința din 17 septembrie 2024, mediile minime de acordare a burselor pentru anul universitar 2024/2025, după cum urmează:

  • Media minimă de acordare a burselor de performanță categoria I: 9,00
  • Media minimă de acordare a burselor de performanță categoria II: 7,00
  • Număr minim de credite pentru acordarea burselor sociale și medicale: 20 credite la disciplinele de specialitate.

Regulamentul de acordare al burselor este disponibil la adresele:

Cererea pentru acordarea bursei de performanță categoria I și II, bursa pentru masteratul didactic și a bursei de ajutor social pentru toți studenții de la nivel licență (anul I, II ,III) și nivel master (anul I, II) se va încărca la adresa: https://burse.inscrieri.ubbcluj.ro/ – în perioada 30.09.2024 ora 8,00 – 18.10.2024, ora 16.00.

IMPORTANT: DOSARELE PENTRU ACORDAREA BURSEI DE AJUTOR SOCIAL VOR FI SCANATAE ÎNTR-UN SINGUR FIȘIER PDF ȘI VOR FI ÎNCĂRCATE PÂNĂ LA DATA DE 17 octombrie 2024 ÎN PLATFORMA DE LA ADRESA: https://burse.inscrieri.ubbcluj.ro/. In 18 octombrie 2024 se pot completa doar dosarele incomplete depuse până în data de 17 octombrie 2024. DUPĂ DATA DE 18 octombrie 2024 ORA 16,00 NU SE MAI ACCEPTĂ COMPLETĂRI CU ACTE JUSTIFICATIVE LA DOSARELE DE BURSĂ SOCIALĂ.

Recomandarea este de a vă încărca în platformă dosarele pentru acordarea bursei de ajutor social cât mai repede posibil, deoarece dacă veți primi observații de la secretariat să aveți timpul necesar pentru completarea dosarului.

Modelul cererii de bursă de performanță categoria I şi II, bursa pentru masteratul didactic se descarcă, se completează, se semnează, după care se scanează și se încarcă la adresa https://burse.inscrieri.ubbcluj.ro/.

Declarația bursa documente în format electronic – Anexa 9

Criterii de departajare în cazul mediilor egale: art. 10, (6)  https://www.ubbcluj.ro/ro/studenti/files/burse/2023-2024/HS-nr.-25-privind-aprobarea-Regulamentului-de-acordare-a-burselor-pentru-studenti.pdf

CERERILE ŞI DOSARELE pentru BURSELE SOCIALE vor fi încărcate în platforma la adresa: https://burse.inscrieri.ubbcluj.ro/ în perioada 30.09.2024 ora 8,00 – 18.10.2024, ora 16.00.

Salariul mediu minim net LUNAR pentru perioada septembrie 2023-august 2024 este 

2111,25 lei.

CERERILE ŞI DOSARELE pentru BURSELE MEDICALE vor fi încărcate în platforma la adresa: https://burse.inscrieri.ubbcluj.ro/ în perioada 30.09.2024 ora 8,00 – 18.10.2024, ora 16.00. Pentru cererea pe caz medical vă rugăm să încărcați doar documentul medical, în cazul în care aveți certificat de încadrare în grad de handicap, să atașați și anexa la certificatul de încadrare, iar în platforma de înscrieri completați doar CNP-ul dvs. Nu este cazul să completați CNP-ul părinților.

NOTA: Numerotarea și semnarea paginilor din dosar începe cu Cererea tip și NU cu formularul „Verificare conformitate …”. Dosarul va cuprinde documentele în ordinea prezentată de formularul „Verificare conformitate …” care va fi pus la începutul dosarului.

Bursele de ajutor social se acordă pe baza cererii studentului, aprobată de către Comisia de burse pe facultate și însoțită de actele doveditoare corespunzătoare. Dosarele se depun exclusiv online pe platforma pusă la dispoziție de universitate:

https://burse.inscrieri.ubbcluj.ro/

Studenții nu vor solicita organelor fiscale Adeverințele de venit, această sarcină va fi preluată de către unul din membrii Comisiei de burse, în baza acordurilor olografe ale solicitantului și membrilor familiei.

Toti studenții care vor depune dosar pentru obținerea bursei pe caz social trebuie să încarce în platformă  Acordul olograf propriu și al  membrilor familiei privind prelucrarea datelor cu caracter personal, pentru verificarea respectării criteriilor de acordare a bursei de ajutor social. În baza acestora, UBB va solicita organului fiscal adeverința de venit pe ultimele 12 luni anterioare cererii.

Studenții care nu încarcă aceste acorduri nu vor fi eligibili pentru obținerea bursei (nu se poate face verificarea veniturilor la organul fiscal competent).

Documentația necesară obținerii unei burse de ajutor social diferă în funcție de situația în care se află studentul și se regăsește la art. 19 al Regulamentului de burse.

În vederea obținerii unei burse de ajutor social, studenții care provin din familii ale căror venituri lunare nete medii pe membru de familie sunt mai mici decât cuantumul venitului minim net pe economie (2111,25 lei/membru de familie) sunt rugați să consulte regulamentul de acordare al burselor la adresa:

https://www.ubbcluj.ro/ro/studenti/files/burse/2023-2024/HS-nr.-25-privind-aprobarea-Regulamentului-de-acordare-a-burselor-pentru-studenti.pdf

Documentația necesară obținerii unei burse de ajutor social diferă în funcție de situația în care se află studentul și se regăsește la art. 19 (2), (3), (4), (6), (7), (8), (9) și Art. 19 (5) – studenții care solicită pe motive medicale conform Regulamentului de burse

https://www.ubbcluj.ro/ro/studenti/files/burse/2023-2024/HS-nr.-25-privind-aprobarea-Regulamentului-de-acordare-a-burselor-pentru-studenti.pdf

Anexe dosar bursă social/medicală:

Cuantumul burselor:

  • Bursa de performanță, categoria I: 1.500 lei/ lunar
  • Bursa de performanță, categoria II: 1.100 lei/ lunar
  • Bursa de ajutor social: 900 lei/ lunar
  • Bursa pentru masteratul didactic: Cuantumul bursei pentru masterat didactic este egal cu salariul net al unui profesor debutant, aflat în plată la data de 1 octombrie a fiecărui an.

Alte documente:

HCA 14088 23-09-2024 privind numar burse speciale an univ. 2024-2025.pdf

COMISIA DE ACORDARE A BURSELOR PE FACULTATE