MIRA Rehab – un proiect de succes al studenţilor noştri

Fosta echipă Simplex, actuala companie MIRA Rehab, formată din Alina CĂLIN, Andrei CANTEA, Liviu-Andrei DASCĂLU şi Cosmin MIHAIU, masteranzi ai Facultăţii de Matematică şi Informatică, a făcut parte din acceleratorul pentru start-up-uri medicale Healthbox Europe în perioada Octombrie 2012 – Ianuarie 2013. Pe 17 Ianuarie a avut loc la Londra, în incinta East Wintergarden din Canary Warf, Healthbox Innovation Day, evenimentul ce a marcat finalul programului. La Innovation Day, echipa şi-a prezentat produsul MIRA (alături de celelalte 6 companii participante în accelerator) şi a fost declarată de către publicul din sală (format din peste 250 de lideri în domeniul medical şi investitori) ca fiind compania cu cea mai inovativa soluţie la o provocare a industriei medicale.

Bazele acceleratorului Healthbox au fost puse in Ianuarie 2012 in Statele Unite, până în prezent desfăşurându-se două programe în Statele Unite (Chicago şi Boston) şi unul în Europa la Londra, fiind primul accelerator medical pentru start-up-urile din Europa. Scopul programului este de a oferi companiilor participante mentorat din partea persoanelor cu experienţă din industria medicală, acces la resurse şi la date din domeniu şi Seed Capital. MIRA a fost selectată, alături de 6 companii, din peste 140 de echipe înscrise, făcând astfel istorie ca fiind atât prima echipă din România care participă în acest program, cât şi câştigătoarea primei sesiuni europene a acceleratorului Healthbox în cadrul Innovation Day.

Performanţele proiectului MIRA nu au rămas neobservate în presa internaţională:

Compania MIRA Rehab (fosta echipă Simplex) a fost clasată în topul Kairos 50 şi a fost invitată să participe la Kairos Global Summit, între 22 şi 23 Februarie 2013. Kairos 50 reprezintă cele 50 cele mai inovative companii conduse de studenţi ai universităţilor din lume. Alina CĂLIN, Andrei CANTEA, Liviu-Andrei DASCĂLU şi Cosmin MIHAIU, masteranzi în anul I la Facultatea de Matematică-Informatică, au luat parte la un eveniment organizat de Societatea Kairos ce îşi propune să adune la un loc liderii din ziua de astăzi cu cei din ziua de mâine. În cadrul evenimentului, echipa a expus compania şi proiectul lor MIRA, la parterul Bursei din New York (New York Stock Exchange).