Anunț privind repartizarea locurilor în căminele studențești pentru anul universitar 2024/2025

Pentru că ne dorim să vă puteți orienta din timp cu privire la șansele voastre de a prinde un loc în cămine, va prezentam cifrele orientative de mai jos.

Pentru a putea beneficia de un loc în căminele studențești conform opțiunilor dvs, toți studenții facultății noastre și candidații declarați admiși la concursul de admitere nivel licență, master și doctorat sunt rugați în perioada 31 iulie 2024 – 9 septembrie 2024 să completeze toate datele solicitate în următoarele formulare:

Locuri în cămine repartizate Facultății de Matematică și Informatică pentru anul universitar 2024/2025:

  • Căminul 1 Hașdeu: 137 locuri pentru fete (5 locuri/cameră, baie/oficiu comun)
  • Căminul 1 Hașdeu: 85 locuri pentru băieți (5 locuri/cameră, baie/oficiu comun)
  • Căminul 16 Hașdeu: 175 locuri pentru băieți (5 locuri/cameră, baie/oficiu comun)
  • Economica I:63 locuri pentru fete si băieți (3 locuri/camera, baie in camera, oficiu comun)
  • Economica II:118 locuri pentru fete si băieți (3 locuri/camera, baie in camera, oficiu comun)
  • Căminul 14 Hașdeu:20 locuri pentru fete si băieți (2 locuri/camera, baie/oficiu comun)
  • Căminul 17 Hașdeu:5 locuri pentru fete si băieți (2 locuri/camera, baie/oficiu comun)
  • Căminul A2 Hașdeu:2 locuri pentru fete si băieți (2 locuri/camera, baie/bucătărie in camera)
  • Căminul A3 Hașdeu:2 locuri pentru fete si băieți (2 locuri/camera, baie/bucătărie in camera)
  • Căminul A4 Hașdeu:2 locuri pentru fete si băieți (2 locuri/camera, baie/bucătărie in camera)

Toate informațiile legate de spatiile de cazare le găsiți la adresa: https://www.ubbcluj.ro/ro/studenti/campus/spatii_cazare

Câteva aspecte importante de avut în vedere:

Repartizarea locurilor în căminele studențești se face proporțional pe specializări, limba de predare, an de studiu raportat la numărul studenților/candidaților declarați admiși pe locurile bugetate.

Întrucât concursul de admitere se derulează în luna septembrie până la data de 15 septembrie 2024, ne aflăm în situația de a face repartizarea locurilor în căminele studențești doar după data de 20 septembrie 2024.

Repartizarea locurilor în căminele studențești se va face în conformitate cu Regulamentul cadru privind cazarea studenților în căminele studențești  începând cu anul universitar 2023-2024, care se găsește la adresa: https://www.cs.ubbcluj.ro/regulamentul-cadru-privind-cazarea-in-caminele-studentesti-ale-ubb-pentru-anul-univ-2023-2024-si-tarifele-de-cazare-incepand-cu-acelasi-an-univ/

Repartizarea locurilor de cazare pe specializări se va realiza anual, proporțional cu numărul de studenți bugetați, înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență și a studenților străini, bursieri ai statului român.

Criteriul principal al repartizării locurilor de cazare studenților UBB este cel al performanței în activitatea academică studențească, definit de media anului anterior, respectiv media de la concursul de admitere pentru studenții de anul I, nivel licență și master.

În căminele studențești pot fi cazați, anual:

  1. Studenții bugetați, înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență care nu au domiciliul stabil în limita a 20 km de Cluj-Napoca, fără a depășii durata prevăzută a programului de studiu pentru ciclurile licență, masterat și doctorat;
  2. Studenții familiști, cu condiția ca ambii soți să fie studenți înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență care nu au domiciliul stabil în limita a 20 km de Cluj-Napoca. Cazarea studenților familiști se va realiza pe locurile facultății la care unul dintre soți este student, în baza unui acord între facultăți/universități
  3. Studenți orfani de unul sau ambii părinți și cei proveniți din casele de copii sau plasament familial;
  4. Studenții cu handicap grav sau accentuat;
  5. Studenții străini care studiază în regim bugetat (bursieri ai statului român);

Cereri depuse pe caz medical sau social:

10% din totalul locurilor in funcție de criteriul social și de criteriul medical. Comisia de alocare a locurilor de cazare pe facultate va distribui acest procent pentru studenții care fac dovada cazului social/medical, în funcție de numărul de cereri înregistrate.

În criteriul social se încadrează studenții integraliști a căror familie nu a realizat în cele 3 luni (mai, iunie, iulie 2024) înainte de începerea anului universitar un venit lunar net mediu per membru de familie mai mare decât salariul de baza minim net pe economie (sau venitul minim garantat in plata), calculat ca medie a veniturilor nete a celor trei luni.

La cererea de cazare se anexează actele de identitate  ale membrilor familiei acestuia, declarații de venituri de la solicitant și părinți sau susținători legali ai solicitantului, precum și acte justificative/doveditoare/ adeverințe de la locul de munca al părinților cu venitul net pe ultimele 3 luni, cupoane de pensie ale susținătorilor legali pe respectivele 3 luni, declarație privind veniturile provenite din exploatarea terenurilor agricole și, după caz, adeverințe de la instituția de învățământ unde sunt școlarizați frații, sentințe judecătorești, certificate de deces ale susținătorilor legali, certificate de căsătorie.

În criteriul medical se încadrează studenții care se afla în evidentele dispensarului studențesc sau a medicului de familie și atestă cu certificate medicale (eliberate de medicul specialist) și vizate de acesta că suferă de una din afecțiunile prevăzute în Ordinul Ministrului Educației Naționale nr. 3392/2017 și anume: 1) studenți bolnavi TBC, care se afla în evidenta unităților medicale, 2) celor care suferă de diabet, 3) boli maligne, 4) sindromuri de malabsorbție grave, 5) insuficiență renală cronică, 6) astm bronșic, 7) epilepsie, 8) cardiopatii congenitale, 9) hepatită cronică, 10) glaucom, 11) miopie grava, 12) boli imunologice, 13) boli rare atestate de un medic specialist 14) tulburări din spectral autist, 15) boli hematologice (hemofilie, talasemie etc.), 16) surditate, 17) fibroza chistica, 18) cei infestați cu virusul HIV sau bolnavi de SIDA, 19) cei cu handicap locomotor, 20) spondilita anchilozanta, 21) reumatism articular, 22) cu orice alte boli cronice pe care senatele universitare le pot lua în considerare atestate de un medic specialist și au realizat în anul universitar anterior minim 40.

Se recomanda ca, în cazul în care doi sau mai mulți studenți din cadrul Universității, de la facultăți diferite sau din cadrul aceleiași facultăți sunt frați,  sau soți ambii având drept de cazare, să se cazeze la cerere, în același cămin/cameră. Pentru aceasta se vor realiza acorduri de schimb/cedare între Comisiile de alocare a locurilor de cazare de la facultățile respective.

Comisia de cazare pe facultate

Anexa la HS nr. 13 referitoare la modificarea Regulamentului cadru privind cazarea in caminele studentesti