Succes pentru studenții facultății in cadrul proiectului BIP – Trends in Research and Innovation in the Context of Computer Science, la UAS, St. Polten, Austria

In săptămâna 19-25 mai, studenții facultății noastre au participat la proiectul Trends in Research and Innovation in the Context of Computer Science, proiect desfășurat sub forma unui BIP (Blended Intesive Programme) la Universitatea de Științe Aplicate din St. Polten, Austria.

Proiectul a avut 2 componente: componenta virtuală desfășurată intre 07-14 mai și componenta fizică desfășurată intre 19-25 mai la Universitatea de Științe Aplicate din St. Polten, Austria.

Scopul proiectul a fost de a aduce impreună participanți din diferite țări (12 universități cu facultăți de profil, din 7 țări), facilitând schimbul intercultural și colaborarea academică globală.

Temele abordate au fost de interes in contextul actual: inovare in informatică, avand in vedere etica, accesul la date, colectarea de date in mod etic, abordare bazată pe utilizator și sustenabilitatea.

Pe parcusul săptămânii studenții au participat in echipe mixte internațional pentru a realiza proiecte cu impact in domeniu.

Pe lângă particirea in cadrul proiectului BIP, studenții  facultății noastre au participat cu prezentari la conferința #YTIC2024 Young Talents International Conference 2024 (desfășurată la Universitatea de Științe Aplicate din St. Polten),  diseminand rezultate obținute in proeictele de cercetare în care sunt implicați în cadrul facultății.

Studenții participanți la mobilitate și  articolele prezentate la conferinta YTIC fiind:

Bejan Andrei-Paul IR, anul 3 Eye-Tracking
Stancu Diana-Elena IR, anul 3 Deep learning techniques for restoring grayscale old photos
Boga Zsombor IM, anul 3 Tumor Segmentation in MRI Images Using Multidimensional Particle Swarm Optimization and Clustering
Tuduce Iulia-Maria DS, anul 1 Real-Life Modeling with neural differential equations
 Alexandrescu Andrei-Robert ICA, anul 2 ActiveRails: Improving Rails Semantic Segmentation using Active Learning Methods
Portik Ábel ADM, anul 2 Measuring Interpretability in Explainable artificial intelligence
Tudorescu Alexandra-Natalia HPC, anul 2 Multi-type Window Definition  in Queries on Data Streams

Din partea cadrelor didactice, a participat colega noastră, Lect. Dr. Adriana Coroiu, cu prezentarea: Towards A Greener Future: Investigating Artificial Intelligence and Machine Learning in Climate Change Challenges.

Felicitări tuturor pentru implicare.

Polten 2024Polten 2024Polten 2024Polten 2024Polten 2024Polten 2024Polten 2024Polten 2024Polten 2024Polten 2024Polten 2024Polten 2024Polten 2024Polten 2024Polten 2024Polten 2024