A 2013–2014-es tanév I. félévi előadásainak kiértékelése a hallgatók részéről

2013. december 9-én, hétfőn elindult az I. félévi előadások hallgatók általi kiértékelése. Az I. félévi előadások kiértékelését, a kérdőívek kitöltését a 2013. december 9. és 2014. január 19. közötti időszakban lehet elvégezni.

A Babeş-Bolyai Tudományegyetemen az előadások és szemináriumok hallgatók általi kiértékelése kizárólag online történik, a tanulmányi helyzet követésére szolgáló Academic lnfo alkalmazás segítségével. A hallgatóknak névtelenül kell kitölteniük a kérdőíveket. A kiértékelés folyamatára vonatkozó, illetve a technikai vagy módszertani jellegű kérdéseket, megjegyzéseket az evaluarecursuri@staff.ubbcluj.ro e-mail címre lehet elküldeni, hallgatók és oktatók részéről egyaránt. Részletes információkat a  kiértékelés módjáról a  http://qa.ubbcluj.ro/evaluare_cursuri.php honlapon lehet találni.

Kérjük a hallgatókat, hogy minél több csatornán terjesszék ezeket az információkat (honlapokon, levelezőlistákon, közösségi oldalakon stb.).

Az 1/2011-es számú  Nemzeti Oktatási Törvény 303. cikk, (2) bekezdésének értelmében: „Az egyetemi oktatók tevékenységének hallgatók általi kiértékelése kötelező. A kiértékelés eredményei nyilvánosak.”

A hallgatók jogait és kötelezettségeit tartalmazó Szabálykönyv, – amely az Oktatási, Kutatási, Ifjúsági és Sportminisztérium által kiadott 3666/30.03.2012-es Rendelet mellékletét képezi –, valamint a BBTE Szenátusa által elfogadott Diákstatútum 12. cikk (1) bekezdése előírja a következőket:

12. cikk, (1) bekezdés: „Az utólagos módosításokkal és kiegészítésekkel újraközölt 1/2011-es számú  Nemzeti Oktatási Törvény 303. cikk, (2) bekezdésének értelmében a hallgatóknak jogukban áll az előadások, szemináriumok, szakgyakorlatok kiértékelése, valamint az oktatók tevékenységének és a választott képzési programhoz kapcsolódó egyéb oktatási és/ vagy szervezési szempontok értékelése. Az eredmények nyilvánosságra kerülnek, és felhasználásuk az adott előadások, szemináriumok, szakgyakorlatok, képzési programok minőségének felmérésére, valamint az oktatók teljesítményének értékelésére szolgálnak.”

(2) bekezdés: „Az egyetem saját honlapján közzéteszi az egyetemi oktatóknak a hallgatók általi kiértékelését, olvasható formában, az érvényben lévő szabályozások betartásával. A nyilvánosságra hozott eredmények tartalmazni fogják valamennyi kiértékelés összesítését az egyes oktatók esetében.”

A Matematika és Informatika Kar oktatóinak pedagógiai tevékenységét, jövőbeni munkáját nagymértékben segíti, ha a hallgatók részéről konkrét visszajelzések érkeznek az előadásokra és szemináriumokra vonatkozóan.  Ezért felkérjük a Matematika és Informatika Kar hallgatóit, hogy az Academic Info alkalmazás segítségével válaszoljanak az I. félévi előadásokra vonatkozó kérdésekre, szánjanak egy kis időt a kurzusok kiértékelésére.

Amennyiben az oldal nyelvét magyarra állítják, a kérdőívek is magyar nyelven fognak megjelenni.