MIRA – proiectul studenţesc născut în „micul Silicon Valley” de România şi premiat în Statele Unite şi Marea Britanie

MIRA, proiectul studenţilor noştri Alina Călin, Andrei Cantea, Cosmin Mihaiu şi Andrei Dascălu îşi continuă povestea de succes, bucurându-se de o vizibilitate din ce în ce mai ridicată atât pe plan intern cat şi pe plan internaţional.

Ediţia on-line din 11 noiembrie 2013 a gandul.info a publicat un vast material dedicat proiectului dezvoltat de studenţii noştri.

Gândul vă prezintă poveştile de succes ale unor tineri elevi şi studenţi români care au reuşit. Sunt tineri care au crezut în ideea lor şi care, cu puţin ajutor, au ajuns să o pună în practică. Campania Fabrica de Idei îşi propune să le arate tinerilor din România că se poate. Citiţi, aşadar, poveştile lor şi inspiraţi-vă.

Alina Călin, Andrei Cantea, Cosmin Mihaiu şi Andrei Dascălu sunt patru tineri români care au avut o idee inovatoare pe care au transformat-o, la numai 24 de ani, într-o afacere. Medical Interactive Recovery Assistant, simplu MIRA, este o platforma software medicală care ajută la recuperarea persoanelor cu dizabilităţi locomotorii, născută în „micul Silicon Valley” de România, la Cluj-Napoca. Proiectul a ajuns să fie premiat şi recunoscut la nivel mondial.

După ce au cucerit cu proiectul lor juriul Imagine Cup din România şi pe cel de la finala mondială organizată la New York, studenţii au mers mai departe şi s-au înscris într-un program de accelerare britanic, numit Healthbox, care i-a premiat pentru ideea lor inovativă şi le-a oferit o bază de finanţare.

Citeşte mai departe restul articolului pe gandul.info…